Ziua 1: București – Buzau- Berca – Magura
Plecare din Bucuresti, B-dul Constantin Brancoveanu, sector 4 la ora 6:45, in directia Bucuresti – Buzau – Berca – Magura – Retur
Vulcanii Noroiosi
In partea centrala a Subcarpatilor de Curbura, pe teritoriul comunelor Berca si Scortoasa, natura a inzestrat dealurile buzoiene cu un fenomen aparte, cunoscut sub numele de Vulcanii Noriosi.
Frumusetea acestui peisaj natural este fascinanta, prezenta pamanturilor fara viata si a conurilor vulcanice care aduc la suprafata „lava” rece si neagra este de multe ori asemuita unor locuri de pe alte planete sau corpuri ceresti.
Schitul Berca
Asezata in partea de nord-vest a localitatii Berca, biserica actuala a schitului apartine unei vechi manastiri brancovenesti, fiind inchinata Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil. Obstea schitului numara abia cateva maici, adunate in dragoste si ascultare sub staretia monahiei Casiana Puiu
Manastirea Ciolanu
Aceasta manastire este singura dintre asezarile monahale aflate in judetului Buzau atestata documentar inca din secolul al XVI-lea. Are doua biserici, situate la o distanta de 100 de metri intre ele. Aici exista si un muzeu unde pot fi admirate icoane, unele pictate de Gheorghe Tattarescu prin anul 1886, obiecte de cult si vesminte religioase.
Dupa traditie, manastirea ar fi fost ctitorita de Doamna Neaga la anul 1590, desi alte izvoare indica drept ctitori, la anul 1568, pe boierii Dumitru Ciolanu din Transilvania, Radu si Dragomir Sorescu din Vernesti.
Muzeul in aer liber Tabara Magura
Tabara este amplasata in poienile din apropierea Manastirii Ciolanu, este rezultatul unui proiect artistic si cultural fara precedent, initiat de catre sculptorul Gheorghe Coman si sustinut de Uniunea Artiștilor Plastici din Romania.
Proiectul, desfasurat pe durata a 16 ani, intre 1970 si 1985, a marcat cele 16 secole implinite de la atestarea documentara a Buzăului. Pe parcursul derularii acestuia, in fiecare an s-au adunat pe coastele Magurii cate 16 artisti care au transformat piatra locala in opere de arta, cu ajutorul mestesugarilor pietrari din zona. Cele 256 de grupuri statuare si statui sunt creatia a 153 de sculptori romani, care au donat Judetului Buzau rezultatul muncii lor.
Plecare catre Bucuresti, sosire in functie de trafic si de conditiile meteo in jurul orei 21.00.
Prețul include:
– Transport autocar clasificat
– Preot/Ghid însoțitor
Prețul NU include:
– Cheltuieli personale
Intrări la obiectivele turistice
– Masa
Detalii și înscrieri:
– Telefon: 0723 151 119 – Niculina
– Telefon: 0736 655 845 – Mirela