Ziua 1: București- Pitesti- Valcea- Gorj
Plecare matinala ora 6:30 din Bucuresti, B-dul C-tin Brancoveanu, sector 4, spre Pitesti-Valcea – Gorj .
Ne vom opri direct la Salina Ocnele Mari, unde stam cateva ore. Dupa relaxarea din salina ne continuam drumul spre cazare ce va fi la pensiune 4 * intr-un cadru natural cu specific traditional din Polovragi, jud Gorj.
Salina din Ocnele Mari este una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastră. Se întinde pe o suprafață de cinci hectare. Acesta este una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastră, se află în localitatea Ocnele Mari, din județul Vâlcea, la mai puțin de 10 kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea. În anul 1912, localitatea a început să fie amenajată ca stațiune balneară și turistică. Locul este vizitat anual, de nenumărați turiști, pentru aerul salin, ștrandurile cu apă sărată și nămolul sapropelic. Salina Ocnele Mari, renumită pentru aerul salin, a fost amenajată, ca punct turistic, în anul 2009, apoi în anul 2015.
Vom ajunge la cazare in jurul pranzului unde vom servi masa cu specific traditional zonei.
Nimic nu poate fi mai frumos decât să vă scrieți propria poveste și să o trăiți regăsindu-vă pe sine în tot ceea ce veți surprinde cu privirea și vă va umple inima de bucurie !
Dupa masa avem timp liber pentru a ne relaxa si bucura de natura si peisajele zonei sau chiar putem vizita cateva obiective turistice din zona cum ar fi Cheile Oltetului , Pestera Polovragi si Crucea lui Ursache .
Cheile Olteţului de la Polovragi, rezervaţia naturală a Gorjului.
De pe drumul forestier care pleacă de la Mânăstirea Polovragi, trecând pe lângă Peștera Polovragi, se poate vedea un firicel de apă care scoate zgomote puternice, la baza unei crăpături între stânci. Oltețul este firul de apă care adună pâraiele reci ce se scurg de pe stânci, ajungând, de la izvor până în localitatea Polovragi, un râu învolburat. De mii de ani, dintr-o epocă în alta, râul a săpat în stâncile calcaroase și a format Cheile Oltețului care despart Masivul Parâng de Munții Căpățânii.
Peștera Polovragi se găsește în Munții Parâng, pe malul stâng al Oltețului, la o altitudine de 670 m și la 20 m înălțime față de talvegul râului, pe teritoriul comunei Polovragi, între localitățile Horezu și Baia de Fier, județul Gorj. Este o peșteră caldă și umedă (temperatură constantă – 9 grade și umiditate medie – 90%), care „plânge” cu picături din infiltrații, apă bogată fie în carbonat de calciu, fie în bioxid de siliciu, oxid de fier, etc., în funcție de straturile pe care le străbate, le „spală” și le readuce, cu îndelungă răbdare, în propria-i excavație. În funcție de impuritățile pe care le transportă apa în galeria principală, aceasta își schimbă culoarea din aval către amonte, pe porțiuni care au căpătat, în timp, denumiri precum: Bolta însângerată, Camera Albă, Sala Divină.
Crucea lui Ursache a fost ridicată în anul 1808 în cinstea și ca mărturie a existenței lui Ursache Căpitan de Plai, ocrotitor al Novacilor și Polovragilor. Crucea de piatră are inscripționată în slavona veche cele două fețe. Datorită timpului, inscripțiile s-au deteriorat, dar cu puțin efort se pot distinge următoarele: Pe fața dinspre prăpastie – iar pe fața dinspre ruinele fostei cetăți dacice .
Seara servim cina traditionala cu specific zonei.
Ziua 2 :
Buna dimineata !
Servim micul dejun bufet suedez apoi ne pregatim de mers la Manastirea Polovragi unde participam la Sfanta Liturghie de Pogorarea Duhului Sfant ( Rusaliile ).
Manastirea Polovragi poarta Hramul Adormirea Maicii Domnului si este situata la nord-est de Tg. Jiu, pe soseaua Tg. Jiu – Rm. Valcea, intr-un cadru pitoresc, la poalele muntelui Piatra Polovragilor. Intrarea in incinta manastirii se face printr-o poarta masiva din lemn, frumos sculptata, pe care scrie : „Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului”. In partea dreapta a portii este o frumoasa troita din lemn sculptat, pe postament de beton, inchinata eroilor si martirilor Romaniei.
La finalul Slujbei cu bucurie in suflet pentru binecuvantarea primita ne reantoarcem la Pensiune unde servim pranzul apoi ne luam la revedere de la gazdele primitoare si ne continuam drumul spre Bucuresti.
Prețul include:
– Transport autocar clasificat
– 1 nopti cazare – Pensiune 4*
– 1 mic dejun ( buffet suedez )
– 2 mese – pranz traditional specific zonei
– 1 cina traditionala specific zonei
– Preot/Ghid însoțitor
Prețul NU include:
– Cheltuieli personale
– Masa ( cele neincluse )
Detalii și înscrieri:
– Telefon: 0723 151 119 – Niculina
– Telefon: 0736 655 845 – Mirela