Ziua 1: București – Curtea de Arges
Plecare din Bucuresti sector 4 la ora 6:45, in directia Bucuresti – Curtea de Arges
Obiectivele bisericesti ce le vom vizita sunt :
MÂNĂSTIREA NAMAESTI – Legendele Mănăstirii Nămăieşti unește povestea bisericuţei din grotă de un păstor care ar fi dormit cu oile pe stânca în care este dăltuită biserica. Se spune, din bătrâni, că acestuia i s-ar fi arătat în timpul nopții însăşi Maica Domnului, care i-ar fi cerut să sape în piatra de sub el pentru a ajuge la locul unde era ascunsă o veche icoană. Tot legendele spun că Maica Domnului i-ar fi cerut ciobănaşului să facă din acel loc, unul de înălțare a minții către Dumnezeu.
MÂNĂSTIREA CORBII DE PIATRĂ – Mânăstirea Corbii de Piatră este un lăcaș sfânt de pe teritoriul României, localizată în satul Jgheaburi, comuna Corbi (județul Argeș). Mănăstirea este un ansamblu rupestru ce datează din secolul XIV, care a fost reînființat în 1512 în perioada lui Neagoe Basarab. În prezent, Mănăstirea Corbii de Piatră se află într-un avansat stadiu de degradare, cu toate că aceasta are o valoare imensă prin picturile străvechi. Comuna Corbi nu este cunoscută doar pentru Mănăstirea Corbii de Piatră, aceasta este și locul de origine al Corvinilor (Familia Huniade) o familie nobilă maghiară.
- MÂNĂSTIREA CURTEA DE ARGEȘ- SF FILOFTEIA- Una dintre cea mai încărcate spiritual, istoric și cultural, așezări din județul Argeș este orașul Curtea de Argeș. Capitala a Țării Românești, Curtea de Argeș poartă cu sine secole de istorie, civilizație și cultură, și arată cu mândrie locuitorilor săi, dar și turiștilor care o vizitează minunile arhitecturale pe care le poseda. Mânăstirea Curtea de Argeș oferă publicului larg o splendoare arhitecturală, dar și o legendă pe măsură. Astfel ca cei care vizitează pentru prima dată acest edificiu vor să cunoască mai întâi frumoasa legendă a Meșterului Manole. Legenda spune că Meșterul Manole. Tot odata ne putem bucura ca in acesta Manastire se afla Racla Sfânta Muceniță Filofteia, ce este una din sfintele mucenițe care sunt amintite pe teritoriul României. Ea a trăit la începutul secolului al XIII-lea pe teritoriul actual al Bulgariei.
- SCHITUL MELETIE- In Namaiesti – Arges- Sfântul Meletie le-a arătat oamenilor care cereau învățătură de la dânsul trei degete, în chipul celor trei fețe ale Sfintei Treimi. Apoi, două degete împreunându-le și pe unul îndoindu-l, a binecuvântat pe popor și a ieșit de la dânsul foc ca fulgerul, apoi vrednicul de laudă a strigat: „ Că trei ipostasuri înțelegem, însă numai despre o ființă vorbim”.
Așezământul din comuna argeșeană Băiculești a Sfântului Ierarh Meletie, arhiepiscopul Antiohiei –considerat a fi ocrotitorul persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire.
Aici vom primi si binecuvantarile Parintelui , om cu suflet minunat.
Prețul include:
– Transport autocar clasificat
– Intrarea in salina
– Preot/Ghid însoțitor
Prețul NU include:
– Cheltuieli personale
– Masa
Detalii și înscrieri:
– Telefon: 0723 151 119 – Niculina
– Telefon: 0736 655 845 – Mirela