Ziua 1: București – Prahova – Retur
Plecare din Bucuresti, B-dul Constantin Brancoveanu, sector 4 la ora 6:30, in directia Bucuresti – Ploiesti – Retur
Ajungem la Manastirea Suzana (participare la Sf. Liturghie de Hram ) – apoi ne continuam drumul la Manastirea Zamfira (biserica pictata de Nicolae Grigorescu ) – Manastirea Turnu (Prahova) (Cronica Cantacuzinilor ne mărturiseşte că cel dintâi care a făcut mănăstire prin 1427 în cetatea Targusor este Vlad Dragulea Voievod, tatăl lui Vlad Ţepeş).
Manastirea Suzana
Situata pe valea Teleajenului, la 40 de kilometri de Valenii de Munte – 14 km de Maneciu, intr-o fermecatoare pozitie naturala, Manastirea Suzana constitue un monument al spiritualitatii si al artei. Despre manastire Alexandru Vlahuta scria in 1908: „Suzana este asezata intr-o poiana frumoasa, pe o frunte de damb, sub care se asvarl in Teleajen paraul Stanca din dreapta si Epurasul din stanga”. Acestea unindu-se in fata manastirii, alcatuiesc aici o cruce de unde pornesc la vale intr-un singur curs. Manastirea mai are o bisericuta – Paraclisul – construita in 1911, pe vremea maicii starete Tomaida Perlea, cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului.
Așezământul Mănăstirii Zamfira, din satul cu același nume situat în comuna Lipănești, județul Prahova, are la origine construcția unei vechi biserici, numită „Biserica Mică” – purtătoare a hramului „Sfânta Treime”, care este situată în prezent în cimitirul exterior incintei mănăstirii. Numele mănăstirii se trage de la cel al jupâniţei Zamfira, soţia lui Manuil Apostol, omul de încredere al lui Constantin Brâncoveanu, omorât de turci la 1714. Mănăstirea cu nume laic devenită un important monument de artă și un valoros ansamblu monahal.
Sfânta Mănăstire Turnu este aşezată pe vatra unei străvechi aşezări omeneşti ce are peste două milenii de existenţă continuă. Aici s-au descoperit ruinele unui sat dacic şi, în imediata lui apropiere, ruinele unei terme dintr-un castru roman. Prima menţionare a Târgşorului ca localitate este într-un hrisov din 6 august 1413 dat de Voievodul Mircea cel Bătrân ce cuprinde acordarea unor privilegii domneşti negustorilor. Cu aceasta începe perioada de înflorire a cetăţii Târgşor. Construit pe o movilă naturală, străjuită de ziduri puternice şi înconjurată de râul Leaota, oraşul era un bun adăpost pentru domnitori, boieri şi negustori. Însemnătatea lui a crescut datorită poziţiei sale pe drumul comercial ce lega Braşovul şi Europa Apuseană de Constantinopol, determinând voievozii să construiască aici o curte domnească.Cronica Cantacuzinilor ne mărturiseşte că cel dintâi care a făcut mănăstire prin 1427 în acest târg este Vlad Dragulea Voievod, tatăl lui Vlad Ţepeş.Domnitorul Vladislav al II-lea locuieşte o perioadă la Târgşor unde ridică o biserică în anul 1447.Marele voievod Vlad Ţepeş (1448, 1456-1462, 1476), de asemenea, lasă mărturie peste veacuri aici, la Târgşor, o frumoasă biserică în interiorul curţii domneşti.
Plecare catre Bucuresti, sosire in functie de trafic si de conditiile meteo !
Prețul include:
– Transport autocar clasificat
– Preot/Ghid însoțitor
Prețul NU include:
– Cheltuieli personale
Intrări la obiectivele turistice
– Masa