Ziua 1: București – Ilfov – Retur
!!! Fiind Hramul Maicii Domnului pe 8 Septembrie, zi de LUNI, noi onoram acesta zi, DUMINICA in data de 7 Septembrie !!!
Plecare din Bucuresti, B-dul Constantin Brancoveanu, sector 4 la ora 6:45, in directia Bucuresti – Mănăstirea Caldarusani – Parohia Biserica Nasterea Maicii Domnului – Suditi – Mănăstirea Sitaru și Mănăstirea Snagov.
Dupa primul obiectiv bisericesc, M-rea Caldarusani ne continuam drumul catre Parohia Biserica Nasterea Maicii Domnului – Suditi unde vom participa la Sfanta Liturghie, iar aici vor fi aduse Moastele Sfantului Ierarh Ambrozie.
Dupa terminarea Sf Liturghii va fi Pocesiune cu Sfintele Moaste.
Manastirea Caldarusani, una dintre cele mai vechi manastiri ortodoxe din Muntenia, este ctitoria lui Matei Basarb, in anul 1638, cel care i-a atribuit foarte multe daruri. Aici este adapostita Icoana Dubla de la Caldarusani, nume primit datorita caracteristicilor sale – pe o parte este pictata Fecioara Maria, iar pe cealalta parte este pictat Sfantul Gheorghe. A fost adusa aici in anul 1940 de catre calugarii de la Manastirea Dobrusa, care s-au refugiat de teama sovieticilor la Manastirea Caldarusani. De atunci, icoana facatoare de minuni a ramas aici
Sfantul Ierarh Ambrozie (339-397)
Sfantul Ambrozie s-a nascut in anul 339, in localitatea galeza Treveri (Trier, Germania), in familia unui dregator imperial. Dupa moartea tatalui sau, numit tot Ambrozie, sotia acestuia, impreuna cu cei trei copii (Marcelina, Satir si Ambrozie), isi va indrepta pasii spre Roma, unde va trai mai multi ani. Dupa ce a facut studii literare si juridice, tanarul Ambrozie a inceput sa cerceteze invatatura crestina, de care s-a simtit foarte atras. Dupa terminarea studiilor, tanarul a practicat pentru cativa ani avocatura, iar mai apoi a imbratisat cariera administrativa, prin care a ajuns la comanda in cetatea Mediolanum. Conducand foarte bine treburile incredintate si avand o viata curata, pe vremea imparatului Valentianian (372-392), tanarul Ambrozie va fi ales episcop al cetatii Mediolanum (Milan, Italia). Alegerea sa intru episcop a fost una minunata. Dupa moartea episcopului arian Auxentiu din Mediolanum, ortodocsii si ereticii arieni s-au adunat in biserica cea mare, unde au incercat sa ia o hotarare in privinta noului ales. Afland despre neintelegerile din biserica orasului, in calitatea sa administrativa, Ambrozie a venit si el in biserica. La un moment dat, luminat de Dumnezeu, un copil rosteste cu tarie: „Ambrozie, episcop!”
Manastirea Nicolae Sitaru poarta hramul Sfantul Mare Ierarh Nicolae, fiind cunoscuta si sub denumirea de Manastirea in Apa, deoarece movila pe care a fost ridicata era inconjurata de apa. Si in prezent, in anii ploiosi, cand apele Ialomitei cresc, zona din jurul Manastirii se umple de apa, iar movila redevine o insula. Manastirea,,Sfantul Nicolae a fost intemeiata de Papa Greceanu, strabunicul lui Constantin Brancoveanu.
- Manastirea Snagov – cu Hramurile Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, Sf. Voievod Neagoe Basarab si Sf. Antim Ivireanul.Manastirea Snagov a fost atestata documentar pentru prima data in anul 1408, iar lacasul se numara printre primele ctitorii voievodale muntenesti.Biserica cea Mare a Manastirii Snagov este necropola domneasca, aici aflandu-se mormantul Voievodului Vlad Tepes.
Plecare catre Bucuresti, sosire in functie de trafic si de conditiile meteo !
Prețul include:
– Transport autocar clasificat
– Preot/Ghid însoțitor
Prețul NU include:
– Cheltuieli personale
Intrări la obiectivele turistice
– Masa
Detalii și înscrieri:
– Telefon: 0723 151 119 – Niculina
– Telefon: 0736 655 845 – Mirela
Vă așteptăm cu drag!