Ziua 1: București – Valea Oltului – Hunedoara – Gorj
Intalnire cu ghidul la ora 6:00, Bucuresti sector 4 din B- dul C-tin Brancoveanu, unde autocarul va pleca spre – Valea Oltului cu prima oprire la M- rea Cornet
Mănăstirea Cornet pe sub care trece trenul – unică în lume (singura mănăstire pe sub care trece trenul) – este situată pe malul drept al Oltului, la aproximativ 45 km de Râmnicu Vâlcea, pe teritoriul comunei Racovița. Este o ctitorie a marelui vornic Mareș Băjescu, mare feudal și apropiat al Cantacuzinilor care a fost terminată, conform pisaniei originale, la data de 29 august 1666, în timpul domniei lui Radu Leon.
Intrarea în curtea mănăstirii se face pe un pod pe sub care trece un tunel feroviar, construit în anul 1898. Odată cu proiectarea construcției de cale ferată s-a constatat că aceasta, datorită defileului foarte îngust, nu poate să treacă decât prin locul în care se afla mănăstirea. S-a pus problema strămutării mănăstirii dar până la urmă s-a propus construcția unui tunel care să treacă pe sub mănăstire. Astfel, Direcția Căilor Ferate dărâmă o parte a vechiului zid și chiliile anexe, construind zidul actual. Din incinta originală astăzi mai pot fi admirate foișorul, turnul și zidurile de pe laturile de nord și est.
Apoi ne continuam drumul si ne vom opri sa vizitam Gradinile Di Zoe. Vom avea masa de pranz ( contra cost ).
Dupa momentul de destindere din frumoasele gradini, ne vom indrepta spre Prislop la Mormântul Sfântului Cuvios Mărturisitor Arsenie Boca, Pestera Sf Ioan de la Prislop și Biserica Sf. Nicolae din Densuș ( cel mai vechi locas de rugăciune aprox. sec.XII-XIII) )
Cu bucurie in suflet dupa o zi plina de har si binecuvantari ne indreptam spre – cazare Hotel Petrosani ☆☆☆
Grădinile lui Zoe sunt situate în localitatea Bonpotoc din județul Hunedoara, la doar 16 km de municipiul Deva, respectiv 23 km de Hunedoara.
Este un colț de rai în inima naturii, fiind cunoscute ca Grădinile din Banpotoc, după numele satului în care se află. Această grăădină aristocrată este o mini-grădină botanciă, ceva superb care poate fi văzut în Europa pe coasta Italiei sau pe Riviera Franceză. Grădinile amenajate se întind în prezent pe o suprafață de 3.5 hectare, însă terenul are aproximativ 7 hectare.
Povestea din spatele Grădinilor lui Zoe este scrisă de Giovanni Salvatelli, un antreprenor italian din regiunea Marche, care a venit în România în anul 2003, cu afaceri din altă sferă.
Întrucât s-a simțit foarte bine pe plaiurile mioritice, acesta a vrut să ofere românilor în semn de muțumire un colț de rai în inima naturii. Astfel, s-a hotărât să achiziționeze un deal pe care creșteau câțiva pruni și viță-de-vie.
Tot pe acest teren, se afla și o casă, cunoscută ca Fosta Moară. Atras de energia pozitivă a acestui loc, Giovanni Salvatelli și-a pus în gând să construiască o grădină imensă, amenajată, cu o suprafață de aproape 4 hectare. Acest dar vine din modul acestuia de a privi lucrurile, considerând că “este mai bine să dăruiești decât să primești”.
Mănăstirea Prislop, locul unde se află mormântul Parintelui Arsenie Boca, este unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj din România. Aceasta se află în județul Hunedoara, într-un cadru natural deosebit de frumos.
Mănăstirea Prislop este un lăcaș încărcat de istorie și a fost declarată monument istoric. În ciuda dimensiunilor mici, este considerată una dintre cele mai frumoase așezări monahale din Transilvania.
Biserica din Densuș, actualmente lăcaș de cult ortodox
Istoricii spun că biserica “Sfântul Nicolae” din Densuș, actualmente lăcaș de cult ortodox funcțional, este, într-adevăr una dintre cele mai vechi biserici din România. Ea ar fi fost ridicată în secolele XII-XIII, fiind, astfel depășită cu cel puțin un secol de și mai bătrâna “rotondă” din Geoagiu, tot în județul Hunedoara.
Una dintre poveștile încetățenite printre localnici este aceea că aici ar fi existat, acum mai bine de 2000 de ani, un altar dacic. După cucerirea noii provincii, bogate în aur, lemn, dar și roade ale pământului, căruia nu degeaba romanii îi spun Dacia Felix, una dintre legende spune că generalul Longinus, recunoscător zeului său protector, zeul Marte, zeu al războiului, ridică aici o biserică creștină.
Ziua 2 :Petrosani – Valea Jiului –Tg. Jiu- Craiova- Slatina-Bucuresti
Buna Dimineata !
Plecare matinala spre M-rea Lainici , participare la Sf. Liturghie oprire in Tg. Jiu pentru a vizita complexul Brâncuși ( Paorta sărutului -Scaunele și Masa Tacerii) , aici se poate servi un prânz contra cost ) si continuarea drumului cu oprire la Mănăstirea Tismana apoi continuam drumul spre casa .
Manastirea Lainici – mireasa din Defileul Jiului
Acesta este situata in orasul Bumbesti-Jiu, este unul dintre cele mai importante obiective religioase si turistice din Gorj. Asezata la mijlocul mirificului defileu al Vaii Jiului, la 25 km de Petrosani si la 32 km de Targu-Jiu, manastirea apartine de Arhiepiscopia Craiovei, Mitropolia Olteniei. Loc de pelerinaj al romanilor din toata tara, Manastirea Lainici este supranumita „mireasa din Defileul Jiului” datorita fatadei sale de un alb puternic. De Paste, aici vin mii de credinciosi (plini de speranta ca Icoana Maicii Domnului „Grabnic Ascultatoare” isi va pogori harul asupra lor), fiind primiti cu toata ospitalitatea.
Mănăstirea Tismana din județul Gorj este cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească, un loc încărcat de istorie. De la distanță, Mănăstirea Tismana dă impresia unei fortărețe așezate pe un vârf de stâncă, fiind și locul unde tezaurul României . Manastirea Tismana, situata la 30 de kilometri vest de orasul Targu Jiu si la 5 kilometri N de comuna Tismana, acest asezamant monahal este printre cele mai vechi din tara Romaneasca, avand un rol primordial in mentinerea credintei ortodoxe de-a lungul veacurilor. Toponimul cuvantului Tismana vine de la „loc fortificat de ziduri.
Dupa o alta zi cu bucurii si binecuvantari primite ne indreptam spre Bucuresti.
Prețul include:
- Transport autocar clasificat
- 1 noapte de cazare la Hotel de 3*
- Ghid /Preot insotitor
Prețul NU include:
- Cheltuielile personale
- Intrarea la Gradina lui Zoe ( 25-30 lei aprox. pt adult )
● Mesele
● Asigurarea medicala
Detalii și înscrieri:
– Telefon: 0723 151 119 – Niculina
– Telefon: 0736 655 845 – Mirela