Plecare ora 06:30 din Bucuresti sector 4, B-dul Constantin Brancoveanu pe ruta: BUCURESTI – TIGANESTI – SNAGOV – PASAREA – BUCURESTI.
Ne vom inchina la:
- Manastirea Tiganesti, ctitorie a familiei Coplescu, este inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele de Lacul Maicilor. Initial a fost construita o biserica de lemn, dar fiind prea mica, a fost inlocuita cu actuala biserica ce poarta hramul Adormirii Maicii Domnului. Din fosta biserica s-a incredintat icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului si a Pruncului Iisus, protectoare a mamelor si copiilor.
- Manastirea Pissiota este o ctitorie a inginerului Nicolae Pissiota, om de o vasta cultura, intre anii 1928 – 1929. Elementul central si de o foarte mare importanta este Icoana Maicii Domnului cu Pruncul – icoana facatoare de minuni. Aceasta este pictata pe lemn de stejar si poarta semnatura cunoscutului portretist Gheorghe Eftimiu.
- Manastirea Snagov – cu Hramurile Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, Sf. Voievod Neagoe Basarab si Sf. Antim Ivireanul.Manastirea Snagov a fost atestata documentar pentru prima data in anul 1408, iar lacasul se numara printre primele ctitorii voievodale muntenesti.Biserica cea Mare a Manastirii Snagov este necropola domneasca, aici aflandu-se mormantul Voievodului Vlad Tepes.
- Manastirea Caldarusani, una dintre cele mai vechi manastiri ortodoxe din Muntenia, este ctitoria lui Matei Basarb, in anul 1638, cel care i-a atribuit foarte multe daruri. Aici este adapostita Icoana Dubla de la Caldarusani, nume primit datorita caracteristicilor sale – pe o parte este pictata Fecioara Maria, iar pe cealalta parte este pictat Sfantul Gheorghe. A fost adusa aici in anul 1940 de catre calugarii de la Manastirea Dobrusa, care s-au refugiat de teama sovieticilor la Manastirea Caldarusani. De atunci, icoana facatoare de minuni a ramas aici.
- Manastirea Nicolae Sitaru poarta hramul Sfantul Mare Ierarh Nicolae, fiind cunoscuta si sub denumirea de Manastirea in Apa, deoarece movila pe care a fost ridicata era inconjurata de apa. Si in prezent, in anii ploiosi, cand apele Ialomitei cresc, zona din jurul Manastirii se umple de apa, iar movila redevine o insula. Manastirea,,Sfantul Nicolae a fost intemeiata de Papa Greceanu, strabunicul lui Constantin Brancoveanu.
- Manastirea Pasarea este declarata monument istoric si de arta. Aceasta este situata in apropierea padurii Pustnicul si a fost ridicata in secolul al XIX-lea la initiativa staretului Manastirii Cernica de la acea vreme, Arhimandritul Timotei. Manastirea poarta hramul Sfanta Treime pentru biserica mare si Adormirea Maicii Domnului pentru biserica din cimitir. Acest minunat lacas de cult se poate lauda cu o bogata colectie de arta veche bisericeasca: icoane, ceramica, broderii.
- Manastirea Cernica este cel mai mare asezamant monahal de cultura, spiritualitate si arta religioasa din Tara Romaneasca, fiind totodata locul unde au trait Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfantul Cuvios Gheorghe de la Cernica si Sfantul Cuvios Irodion de la Lainici. Construita pe doua ostroave, manastirea este inclusa in Lista monumentelor istorice din Romania si a fost ctitorita in anul 1608, de catre Cernica Stirbei si sotia lui, Chiajna. Constructia a fost amplasata pe locul unde, acum 5.000 de ani, locuiau triburi neolitice.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 20:00 in functie de trafic.
Prețul include:
– Transport autocar clasificat
– Ghid/preot însoțitor
Prețul NU include:
– Cheltuieli personale
– Masa
Detalii și înscrieri:
– Telefon: 0723 151 119 – Niculina
– Telefon: 0736 655 845 – Mirela