Ziua 1: București – Slanic Prahova – Retur
Plecare din Bucuresti Sector 4 B-dul C-tin Brancoveanu – ora 6:45, in directia Ploiesti cu oprire la Manastirea Ghighiu, unde ne bucuram sufletul fiind zi de sarbatoare a Sf. Apostol Andrei, iar apoi ne relaxam cateva ore sarbatorind ziua Romaniei impreuna, servim pranzul si apoi mergem in Salina Slanic Prahova.
Manastirea Ghighiu si participare la Sfanta Liturghie.
Sfânta Mănăstire Ghighiu, cu hramul Izvorul Tămduirii, s-a ridicat în anul 1817, pe terenul donat de Mariuta Râfoveanca monahului Agapie, care cauta loc pentru construirea unui schit. Astfel mănăstirea şi biserica s-au înăltat pe vremea voievodului Ioan C. Caragea, mitropolit fiind în acea vreme ÎPS Nectarie.
Între anii 1858-1866, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Nifon şi din initiativa staretilor Eftimie şi Antonie, se începe construirea bisericii actuale chiar pe temelia fostei bisericute de lemn, sfintindu-se tot cu hramul Izvorul Tamăduirii, la 31 martie 1866.Mănăstirea este protejată prin lege ca monument istoric de arhitectură şi artă.
O icoană de excepţie aflată în mănăstire este Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul în brate, datând din secolul al XVI- lea. Ea a fost daruită de episcopul Vasile Samaha de Sergiopolis, din Siria, la 25 februarie 1958.
Colectia de artă religioasă datând din anul 1964 constituie un adevărat tezaur de tipărituri, icoane vechi şi alte valori ale patrimoniului cultural şi istoric.
Continuam drumul spre Slanic Prahova – aici servim pranzul pe baza de peste ( altceva la cerere ) la Restaurant !
Dupa servirea pranzului mergem la salina unde vom petrece cel putin 2 ore impreuna bucurandu-ne de beneficiile saline pt sanatatea noastra.
Salina de la Slanic Prahova este una dintre cele mai mari saline din Europa. Mina de sare se afla in renumita statiune balneoclimaterica Slanic Prahova.Zona a reprezentat de-a lungul timpului un mare centru de exploatare. Istoria ne spune ca acest tinut i-a apartinut incepand cu anul 1685 spatarului Cantacuzino. 3 ani mai tarziu a fost deschisa si prima exploatare de sare pe Valea Verde. In 1713, tinutul este donat Manastirii Coltea din Bucuresti. Pe parcursul timpului, o data cu evolutia tehnologiilor de extractie a sarii din adancuri, la Slanic au fost deschise mai multe mine, din fiecare extragandu-se sare pentru decenii la rand.
Intoarcerea spre Bucuresti in functie de trafic si conditiile meteo !
Prețul include:
– Transport autocar clasificat
– Preot/Ghid însoțitor
– 1 Masa ( Pranzul, avem peste )
– Intrarea la salina
Prețul NU include:
– Cheltuieli personale
Detalii și înscrieri:
– Telefon: 0723 151 119 – Niculina
– Telefon: 0736 655 845 – Mirela